BlogUncategorized

Whisky & BBQ…

Op het moment dat ik dit schrijf, regent het ‘cats & dogs”. Na een prachtige vakantie in ItaliĆ« (Piemonte) met temperaturen die de veertig graden aantikten voel ik me weer een Hollander, die kan genieten van in de tuin zitten, onder de veranda met een bakkie pleur. Lekker schraal zonnetje en de temperatuur niet hoger dan 22 graden.
Vanavond komt het gehele team bijeen om het komend seizoen te bespreken en te kijken wat we voor de verschillende klanten kunnen betekenen. Vernieuwen is belangrijk om jezelf op de kaart te houden.

Veel genieters van de barbecue kunnen zich niet voorstellen hoe lekker het kan zijn om whisky daarbij te gebruiken als ingrediƫnt. Het is een, door onszelf, product wat verheven is tot iets wat alleen maar puur gedronken mag worden.

Gelukkig ben ik een beetje tegendraads en probeer juist zoveel mogelijk combinaties uit. In cocktails, gerechten of juist als drankje naast een gerecht. Vanavond gaat de barbecue aan en zal ik verschillende gerechten gaan ‘pairen’ met verschillende whisky’s. Het is niet zo moeilijk, het vergt durf en een stukje kennis over gastronomie.

Als een superlekker gerecht hebt, wat je met ons wil delen, stuur dan een mail naar info@whiskywijzer.nl met een goede foto en beschrijving van je gerecht. En misschien zelfs wel het recept, dan zullen we die ook plaatsen op de site.

Have a dramtastic day!